Ніхто з українців і подумати не міг, що ціни на цибулю досягнуть такого високого рівня, адже раніше це був один із найдоступніших овочів. Зараз його вартість можна порівняти з тією, що пропонують у Парижі. Там півтора кілограма цибулі можна купити за 1,5 євро, а великий розсип - за 2,5 євро/кг.

Наразі цінники на цибулю в Україні встановлені до 70 грн за кілограм, але в деяких областях сягають навіть 80 гривень. Експерт Лариса Гук не виключає, що скоро може бути здешевлення. Це відбудеться завдяки новому сезону та скасування обмежень експорту у країнах Центральної Азії.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

У першій половині 2023 року очікується чимало імпортної продукції, а внутрішній ринок працюватиме за правилами постачальників. Основними є: Польща (36%), Нідерланди (29,7%), Китай (8,45%).

"У 2020 році Польща не входила навіть до трійки лідерів-постачальників цибулі на український ринок", - зазначила вона.

Зараз в Україні цибуля обходиться так само, як і в Парижі, де суп із цього овочу є дуже популярним. Півторакілограмову упаковку цибулі пропонують за 1,5 євро або великим розсипом - за 2,5 євро/кг. Пропозиція овочів активно зростає, а стрімке подорожчання гальмують гарні поставки та маленький попит серед покупців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Нагадаємо, піст не зіпсує ваші смаки: супермаркети поділилися новими цінами на сіль, цукор та соняшникову олію

Раніше ми писали про те, що світло, вода та газ "потягнуть" більше? Що подорожчає для українців з 1 квітня і як зміняться платіжки

Як повідомляв Знай.ua, новий "делікатес"? В Україні різко злетіли ціни на оливки