Багато українців, які є побутовими споживачами електрики, скаржаться, що суми у нових платіжках дуже завищені та не відповідають реальному споживанню. Представники компанії ДТЕК вирішили в деталях пояснити, що необхідно зробити в такій ситуації.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби компанії ДПЕК.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За інформацією компанії, щоб платежі за світло не були "космічними", необхідно своєчасно передавати свідчення лічильників, щоб уникнути розбіжностей між розрахованим та фактично спожитим обсягом електроенергії. Таким чином, рахунки приходитимуть лише за реально спожиту електрику.

Вся справа в тому, що споживачі, які не передають свідчення лічильника, можуть отримати велику суму у платіжці. У ній оператор системи розподілу розраховує їх обсяг споживання за показником середньодобового споживання.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Також у ДТЕК назвали час, коли краще передавати свідчення. Це потрібно робити в останні 2 дні поточного місяця та перші 3 дні наступного.

Зокрема, найзручніше це робити за допомогою чат-бота в Telegram, приклад для великих агломерацій, можете знайти свій за назвою міста:

Київ (https://t.me/DTEKKyivskielectromerezhibot);

Київщина (https://t.me/DTEKKyivRegionElektromerezhiBot);

Дніпропетровщина (https://t.me/DTEKDniprovskiElektromerezhiBot);

Одещина (https://t.me/DTEKOdeskiElektromerezhiBot);

Донеччина (https://t.me/DTEKDonetskiElektromerezhiBot).

Чат-бот, куди можна передавати показники, скріншот: Telegram
Чат-бот, куди можна передавати показники, скріншот: Telegram

Нагадаємо, комуналка "притиснула" бюджет? Українцям показали, як зменшити суми у платіжках.

Раніше повідомлялося, що українці скаржаться на "смарт-лічильники", які повинні були самі давати свідчення: "Олігархам мало".

Також, українців готують до "розумних" лічильників - надсилати свідчення більше не треба буде.