Зарплати та пенсії українців не встигають за цінами у магазинах, які піднімаються чи не щодня. Навіть продукти першої необхідності, такі як макарони, збільшуються у ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все важче забезпечувати себе необхідною їжею, оскільки продуктовий кошик значно збільшився в ціні. Навіть звичні макаронні вироби досягли якщо не рекордної, то дуже близької до цієї вартості.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 30 березня вермішель довга в українських супермаркетах у середньому пропонується по 28,60 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із лютим, то цінник на продукт виріс більш ніж на гривню. Вермішель коротка загалом коштує 30,50 гривні за кіло. Для порівняння у лютому цінник був нижчим – 29,30 гривні.

Ціни на макарони. Фото: скрін youtube
Ціни на макарони. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Найменш помітно виріс цінник на макарони пір'я. Продукт у середньому продається по 27,40 гривні за кілограм, що на 30 копійок дорожче, ніж попереднього місяця. Цінники на ці макаронні вироби варіюються в межах 26,69-28,60 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін youtube
Ціни на макарони. Фото: скрін youtube

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соняшникова олія почала дешевшати: супермаркети показали нові ціни, де вигідніше купувати.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.