Наприкінці березня фіксується зниження цін на живець свиней забійних кондицій. Така цінова динаміка обумовлена якимось "затишшям" перед майбутнім Великоднем. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМоніторинг показує, що минулий тиждень закінчився незначним відхиленням цін на закупівлю живця свиней. Деякі оператори реалізовували свиней забійних кондицій на 0,3-1 гривню за кілограм дешевше, ніж тижнем раніше.
Зазначається, що у західних регіонах мінімальний цінник на живець свиней упав до 72 гривень за кілограм, така ж тенденція епізодично траплялася і в інших областях. Водночас ціновий максимум залишився незмінним – 75 гривень за кілограм. Середньозважена ціна живця впала на 0,6% порівняно з попереднім тижнем – до 73,05 гривні за кіло.
Аналітики пояснюють, що незначні коливання цін були спровоковані паузою між піками заготівельної активності. Представники м'ясопереробки запаслися необхідною кількістю сировини для великодніх делікатесів, а роздрібна торгівля поки не почала готуватися до свят. Очікується, що невдовзі на ринку почнеться пожвавлення, адже настане передсвятковий період.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.
Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.
Крім того, ми писали м'ясо тільки для депутатів? В Україні рекордно злетіли ціни на свинину та сало.