Наприкінці березня фіксується зниження цін на живець свиней забійних кондицій. Така цінова динаміка обумовлена ​​якимось "затишшям" перед майбутнім Великоднем. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України".

Моніторинг показує, що минулий тиждень закінчився незначним відхиленням цін на закупівлю живця свиней. Деякі оператори реалізовували свиней забійних кондицій на 0,3-1 гривню за кілограм дешевше, ніж тижнем раніше.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у західних регіонах мінімальний цінник на живець свиней упав до 72 гривень за кілограм, така ж тенденція епізодично траплялася і в інших областях. Водночас ціновий максимум залишився незмінним – 75 гривень за кілограм. Середньозважена ціна живця впала на 0,6% порівняно з попереднім тижнем – до 73,05 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Аналітики пояснюють, що незначні коливання цін були спровоковані паузою між піками заготівельної активності. Представники м'ясопереробки запаслися необхідною кількістю сировини для великодніх делікатесів, а роздрібна торгівля поки не почала готуватися до свят. Очікується, що невдовзі на ринку почнеться пожвавлення, адже настане передсвятковий період.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали м'ясо тільки для депутатів? В Україні рекордно злетіли ціни на свинину та сало.