Навчальний процес в Україні зазнає численних змін через повномасштабну війну.

Взагалі останні роки були не дуже легкими для дітей, оскільки спочатку у світі вирувала пандемія коронавірусу (COVID-19), через яку довелося відсиджуватися вдома та займаючись дистанційно. Потім вторглися росіяни і навчання було поставлено на паузу.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

У період дії військового стану Кабінет Міністрів України вирішив встановити тривалість навчального року. Для абітурієнтів він закінчується 30 червня, згідно постанови уряду.

Для інших класів навчальний рік закінчується наприкінці травня, що означає, що вони проходять 155 днів навчання. Проте, навчальні заклади можуть впливати на тривалість навчального року самостійно.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Відповідно до законодавства, навчальним закладам надається автономія, і вони власними силами через педагогічні поради вирішують структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, уроків, перерв між ними, а також форми організації освітнього процесу в рамках часу, визначеного освітньою програмою, з урахуванням обсягу навчального навантаження, передбаченого відповідним навчальним планом.

Нагадаємо, в Росії вчитель, який хотів "обісц*ти" школяра, ще й до дівчат чіплявся: "Зрозумів?"

Як повідомляв "Знай.ua", головні помилки ексміністра Шкарлета в українській мові - говорив суржиком і "не соромився"

Знай.uа писав, в Україні хочуть повернути навчання у школах двома мовами, але є нюанс: "Профільний предмет буде обов'язково"