Через війну, яку розпочала рф на території України, відбулися значні зміни у ціновій політиці, особливо це стосується продуктів.

Однак, слід зазначити, що дорожчає не все. Наприклад, станом на 28 березня кілограм гречаної крупи в середньому коштує 60,07 грн, що майже на 6 грн менше від середньомісячної ціни лютого в 66,16 грн.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Про це повідомляє "Мінфін". За його даними, в окремих мережах супермаркетів гречку продають в Metro по 53,9 грн за кілограм. У Varus – 76,4 грн. Та у Auchan – 49,9 грн за кілограм.

Востаннє ціни на неї зросли ще у серпні-2022 – з 91,7 грн/кг до 92,73 грн/кг (+1,03 грн).Після цього ціна крупи постійно знижується.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Гречка, фото crispy.news
Гречка, фото crispy.news

до переробних підприємств надходить гречка з нового врожаю. На його думку, є перспективи, що ціна суттєво знизиться.

Він додав, що найбільше гречки намолотили у Сумській області - 15,5 тис. тонн. Трохи менше у Житомирській та Хмельницькій областях - по 15,2 тис.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні знову подорожчали тепличні огірки: радість від падіння цін була недовгою.

Як повідомляв "Знай.ua" супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: в скільки обійдеться буженина, ковбаски та бекон.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні змінилися ціни на молоко та вершки: суми в чеках будуть ще більшими.