Українцям, які отримали групу інвалідності під час війни, передбачено одноразові виплати. Йдеться про працівників об'єктів критичної інфраструктури та чиновників. Однак розмір так званої компенсації може відрізнятись від того, який прописаний у законі.
Відповідний законопроект №7353 ухвалила Верховна Рада. Одноразові виплати належать громадянам за шкоду їх життю та здоров'ю, заподіяну війною, або загибель під час проходження публічної служби та роботи на об'єктах критичної інфраструктури. Допомога також може сплачуватись сім'ям загиблих.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Підтримку нададуть українцям, які отримали інвалідність у зв'язку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, пов'язаних із виконанням посадових (службових, професійних) обов'язків під час війни. Зокрема, там, де проводили бойові дії. Ймовірно, згодом закон доповнять допомогою для військових кореспондентів.

Які виплати обіцяють:

  • 1 млн грн – у разі загибелі;
  • від 200 тис грн до 800 тис грн – у разі встановлення групи інвалідності від III до I.

Законом дозволяється виплачувати громадянам частину суми, а різницю доплачувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, навіщо Рада збільшила оборонний бюджет: активізація мобілізації та підвищення боєздатності

Раніше ми писали про те, щоб отримувати гроші щороку до Дня Незалежності: Кабмін затвердив порядок нових виплат

Як повідомляв Знай.ua, воїни без вищої освіти можуть стати офіцерами: Рада ухвалила доленосне рішення