На тиждень раніше в Україні спостерігалося зниження цін на тепличні огірки, втім, це було тимчасове явище. Цінники на овоч знову злетіли і досить помітно. Це викликано досить високим попитом та обмеженою пропозицією овочів на внутрішньому ринку. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Аналітики зазначають, що зараз тепличні комбінати відвантажують огірок по 80-140 гривень за кілограм, а це в середньому на 15% дорожче, ніж було наприкінці минулого тижня. Причин зростання цін виділяють відразу кілька.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Насамперед цінники нагору штовхає помітне скорочення овочів на ринку, оскільки вибірки в теплицях помітно знизилися. Також впали обсяги постачання овочів із Туреччини, що створює для місцевих виробників умови для підвищення цін. Також впливає на ціну дуже активний попит на тепличний огірок.

Огірки. Фото: скриншот з відео
Огірки. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Навесні 2023 року ціни на тепличні огірки в середньому в 1,5 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Учасники ринку прогнозують зниження цін на овоч вже найближчим часом. Це станеться, коли покращаться погодні умови і пропозиція продукції на ринку почне зростати.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Також наш портал інформував, вітаміни лише для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.