Раніше повідомлялося, що при нарахуванні пенсійних виплат, українці самі можуть вказувати період за який їм враховувати середню заробітну плату для розрахунку пенсії.

Однак це не зовсім так. Жінка, яка має 4 категорію чорнобильців, понад 30 років стажу, запитує, чому їй не взяли для розрахунку зарплату за останні роки. Запитання жінка розмістила на сторінці в Fаcebook СОЦІАЛКА.UA.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Мені 55 років, належу до 4-ї категорії чорнобильців, маю більше як 30 років страхового стажу. Останні 15 років я працювала на одній роботі (метеоролог). Чому мені при нарахуванні пенсії не брали зарплату за останні роки? Казали, що будуть нараховувати зарплату за останні роки, а все одно 2750 грн. Поясніть, будь ласка, може, ще можна щось вирішити?

Фахівці пенсійного законодавства зазначають, що Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено, що визначення заробітної плати для обчислення пенсії здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

У нормах визначено, що для обчислення пенсії враховується заробітна плата за весь період страхового стажу після 1 липня 2000 року. Визначення заробітної плати для обчислення пенсії за останні роки чинним законодавством не передбачено.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитись від звичної допомоги на оплату комуналки.

Як повідомляв "Знай.ua" отримуватимуть гроші щороку до Дня Незалежності: Кабмін затвердив порядок нових виплат.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення пенсійного віку та нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців.