Цього місяця пройшла чергова індексація, завдяки якій багатьом пенсіонерам підвищили виплати майже на 20%. Однак у багатьох громадян залишаються питання, чи немає планів уряду підвищувати пенсійний вік.

Такі питання виникають через те, що у Франції несподівано підняли цю планку, і там утворилися масові протести.

Про це пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

В Україні щорічно до 2028 року зростають вимоги до стажу. Так, у 2023 році, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати понад 30 років стажу, у 2024 році вже знадобиться від 31 року.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Чого чекати на українців далі, розповіла перший заступник міністра соцполітики Дарія Марчак. Вона заспокоїла громадян України.

Уряд розглядає підвищення пенсійного віку. Також Марчак повідомила про індексацію пенсій з 1 квітня та 1 липня.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Ні, це питання (зростання пенсійного віку – ред.) не розглядається. Власне, індексація не має ризиків, вона вже відбулася як факт. 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня будуть індексовані пенсії для тих осіб, які були державними службовцями або співробітниками місцевих органів влади, науковцями та для деяких інших категорій громадян", – заявила Дар'я Марчак.

Нагадаємо, немає оплати, забудь про субсидію: в Україні можуть відмовитися від звичної допомоги на оплату комуналки.

Раніше повідомлялося, кого з українців можуть позбавити виплат з безробіття: все про нарахування та умови.

Також, українцям виплатять по 6600 грн: головні умови та в яких областях діє програма.