Молочні продукти в Україні дорожчають не так стрімко, як, наприклад, овочі та фрукти, проте доступними їх назвати складно. Тому навіть невелике здешевлення завжди на радість покупцям. Так, наприклад, у супермаркетах знизилися цінники на сметану. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети оновили цінники на сметану, на щастя, у бік здешевлення. Істотно заощадити на купівлі цього молочного продукту не вийде, втім, копійка гривню береже.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 17 березня сметана торгової марки "Президент" 15% у середньому пропонується за ціною 39,17 гривні за 350 грамів. Місяцем раніше середній цінник на цей продукт був на рівні 40,03 гривні. Найдешевше цю сметану можна купити в мережі супермаркетів Metro та Auchan – 37,90 гривні. Novus виставив найвищий цінник – 41,99 гривні.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сметана торгової марки "Простоквашино" 20% подешевшала з 45,10 до 44,54 гривні за 340 грамів. У мережі супермаркетів Auchan продукт пропонується за ціною 42,90 гривні, у Varus - 43,50 гривні і найдорожче в Metro - 47,22 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку падають, а "борщовий набір" дорожчає: у Держстаті розповіли, що можуть купити собі українці.

Також наш портал інформував, що півзарплати за помідор: цінники на овоч злетіли до 250 гривень за кіло, чи є надія на здешевлення.

Крім того, ми писали, на борщ не вистачить, але можна зварити рагу: в Україні дешевшає картопля, а морква та капуста різко дорожчають.