Українці перестали вживати задорогу яловичину, і це частково уповільнило зростання її ціни.

На порталі Мінфін порівнюють ціни, які були місяць тому в українських супермаркетах з поточною ціною. Станом на середину березня, гуляш можна придбати за 236 грн, а ребра за 140 грн. Це усереднена ціна, яку пропонують декілька супермаркетів. Зокрема в Ашані найнижча ціна м'яса. Там можна придбати кіло за 179 грн, а ребра за 121 грн.

М'ясо, фото wday
М'ясо, фото wday

Задешева ціна у цьому супермаркеті говорить про те, що після того, як дізналися що мережа супермаркетів Ашан постачає російським солдатам гуманітарку, українці стали бойкотувати цю мережу. Аби залучити покупців супермаркет занижує ціну продуктів.

Дані Державної служби статистики говорять, що значно понизилась ціна у лютому 2023 року. Повідомляється, що середня споживча ціна на яловичину знизилася на 0,7% – до 203,61 грн за кг проти 204,95 грн за кг у січні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Ще відчутніше подешевшала яловичина, як порівняти з лютим 2022 року, – на 2,1% – з 208,02 грн/кг.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, ми писали, що це ще не межа: ціни на цибулю в Україні б'ють рекорди, чого чекати

Як повідомляв "Знай.ua" делікатес з плавниками: як звичайна риба стала для українців прерогативою багатих, актуальні ціни.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні несподівано знизилася вартість кави: супермаркети показали нові цінники.