Багато українців, рятуючись від війни, переїхали до більш безпечних регіонів і можуть отримувати від держави фінансову допомогу на проживання. Виплати можна отримати, оформивши статус ВПО. Зробити це можна як особисто, так і в онлайн-режимі. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці можуть швидко та зручно оформити довідку ВПО онлайн, не обстоюючи черги та не поратися з документами. Для цього потрібно авторизуватися в додатку "Дія" та вибрати пункт "Допомога для ВПО". У додатку послуга комплексна, тобто надається як довідка, так і виплати.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Наголошується, що для коректного оформлення довідки у додатку має відображатися картка платника податків або паспорт (ID-картка чи закордонний біометричний паспорт).

Застосунок "Дія". Фото: Youtube
Застосунок "Дія". Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також через "Дію" можна оформити довідку на дитину віком до 14 років. Зробити це може один із батьків.

"Довідку ВПО для дитини до 14 років може оформити один із батьків. Для цього у додатку батька, який оформлює послугу, має відображатися свідоцтво про народження дитини. Важливо. При подачі заяви слід поставити відмітку про те, що заява також подається і на дітей", - зазначили у відомстві.

Раніше портал Знай повідомляв, ПФУ розпочав масштабну перевірку після індексації пенсій: на українців чекають великі проблеми.

Також наш портал інформував, відставити паніку: що робити, якщо затримують виплати для ВПО – куди звертатися.

Крім того, ми писали, що українці можуть втратити право на отримання пенсійних виплат: у яких випадках.