Багато українців отримують пенсію у розмірі 2000-3000 гривень, на яку дуже складно вижити, особливо за нинішніх умов, коли ціни на продукти та ліки зростають чи не щодня. Втім є два способи збільшити виплати на заслуженому відпочинку. Про це пише "На пенсії".

Українці мають змогу вплинути на розмір своєї пенсії. Зробити це можна за кілька років до виходу на відпочинок.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, виділяється два способи, як можна підвищити розмір виплат:

  • Виключити "невигідні" періоди роботи, тобто роки, коли отримували невисоку офіційну зарплату;
  • доплатити єдиний соціальний внесок (ЄСВ), окрім того, що було сплачено до бюджету роботодавцем.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Останній спосіб підійде українцям із мінімальною зарплатою, адже без таких дій вони можуть навіть не розраховувати на гідну пенсію. Наразі мінімальна зарплата становить 6700 гривень і роботодавець сплачує з неї 22% податку до ПФУ, тобто 1474 гривні. Якщо людина має можливість стільки ж сплачувати до бюджету зі своєї кишені, то при призначенні пенсії вважатиметься зарплата вдвічі вищою - 13400 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 1700 гривень на оплату комуналки: як українцям оформити заявку, щоб отримати державну допомогу.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться повозитися з документами: як родичі покійного пенсіонера можуть отримати недоотриману пенсію.