Багато українців через війну зараз перебувають закордоном, тому закордонний паспорт є для них надзвичайно важливим документом.

Звичайно, інші країни, через напад росії на нашу країну, більш лояльно ставляться до громадян України, але обережність не зашкодить нікому. Тому уважно перевірте свій закордонний паспорт, оскільки деякі з них визнають недійсними.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Про це розповіли у пресслужбі Державна міграційна служба.

Зокрема громадян просять перевірити свої паспортні документи, оскільки оновлення програмного забезпечення системи оформлення біометричних паспортів у лютому цього року призвело до різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо у людини було оформлено обидва документи з різним написанням прізвища або імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнано недійсним.

У разі виявлення даних, що не збігаються, громадян просять звернутися до підрозділів міграційної служби, ЦНАПу або "Паспортного сервісу".

Закордонний паспорт, скріншот відео
Закордонний паспорт, скріншот відео

Нагадаємо, що абоненти "Київстар" скаржаться, що після підвищення тарифів зв'язок став розкішшю. Українці зазначають, що багато хто опинився на межі виживання, а тарифи все підвищують і підвищують.

Раніше ми повідомляли, що на борщ не вистачить, але можна зварити рагу: в Україні дешевшає картопля, а морква та капуста різко дорожчають.

Також стало відомо про найпопулярніші помилки під час переходу українською мовою: важливо знати, щоб спілкуватися красиво.