Кабмін придумали, як не платити за лікарняні, ПФУ перевірятиме обґрунтованість документа.

Листки непрацездатності, які тепер оплачуватиме Пенсійний фонд, будуть перевіряти на обґрунтованість та у разі невиправданих виходів на лікарняні, виплат можна не дочекатися. Про це повідомили на сайті Урядового порталу, у відповідній Постанові.

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Тепер представники Пенсійного Фонду України, за затвердженим порядком будуть перевіряти відповідність листків непрацездатності, щоб уникнути зайвих витрат бюджету.

Відповідно до частини другої статті 27 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" Кабінет Міністрів України постановляє: Затвердити Порядок проведення особами, уповноваженими правлінням Пенсійного фонду України, перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, що додається. - йдеться у постанові Кабміну.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перевірки виконуватимуть уповноважені посадові особи територіального органу Пенсійного фонду або затверджені ним лікарі.

У 2022 році у Фонді спеціального страхування перевірили майже 400 тисяч листків про непрацездатність. У результаті роботи вдалося виявити необґрунтовано видані або продовжені лікарняні на 3,6 мільйона гривень.

Хвороба. Фото: скрін youtube
Хвороба. Фото: скрін youtube

Нещодавно уряд підвищив виплату за один день лікарняного і тепер держава платить хворому українцю 431,42 грн. Виплати за лікарняним листком в Україні збільшено на 58,7 грн.

Надаємо, ми писали, що пенсії від 8 до 13 тис. грн: якій категорії українців виплатять більше.

Як повідомляв "Знай.ua" точно так, як визначити циклон або шторм: вчені навчилися передбачити застуду та грип.

Також "Знай.ua" інформував, компенсація військовим за поранення: хто може отримати гроші та перелік документів.