Для наших читачів, які не уявляють свого раціону без м'ясних продуктів, є кілька важливих новин. Справа в тому, що у Європейському союзі зростають ціни на свинину. Вартість піднялася до рекордних $2,42 (близько 90 гривень) за 1 кг.

Експерти констатують, що імпортерам стає важче шукати товар за прийнятною для ринку вартістю. Майже у два з половиною рази у лютому 2023 року скоротився імпорт свинини. Це найнижчий показник із часів 2018 року.

Про це стало відомо завдяки інформації від Асоціації свинарів України.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

З початку року показники імпорту знизилися у 4,6 раза, до 2660 тонн. Основною причиною падіння постачання після довгої тенденції зростання аналітики називають збільшення цін на м'ясо в Європі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ціна свинини в ЄС почала рік з у півтора разу вищої позначки, ніж у 2022-му, а в лютому ціна європейської свинини продовжила зростання та встановила новий ціновий рекорд – 2,28 євро або $2,42 за кг забійною масою. При цьому середня ціна кілограма імпортованої у лютому свинини становила $2", – йдеться у повідомленні асоціації.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Вартість свинини в українських супермаркетах

Середні ціни на свинину зросли. Грудинка – до 169,09 грн/кг, а на свинячий ошийок – до 196,07 грн/кг. У супермаркетах також змінили вартість ребер до 162,09 грн/кг та шашлик до 179,33 грн/кг.

Ціни на свинину, дані Мінфін
Ціни на свинину, дані Мінфін

Нагадаємо, в Україні незаконно піднімають ціни на "соціальні" продукти: як подати скаргу та захистити свої права.

Раніше повідомлялося, що про стабільність можна і не мріяти? Хто в Україні отримує понад 30 тисяч гривень зарплати на місяць.

Також, в українських супермаркетах подорожчали різні види м'яса та сало: на що ціни "кусаються" найсильніше.