Малозабезпеченим українцям продовжують виплачувати соціальну допомогу від держави, але для її отримання потрібно відповідати певним нормам, зокрема, такі особи повинні мати середньомісячний дохід менший за прожитковий мінімум.

Якщо сім'я не може фінансово забезпечити себе, їй надається допомога від держави. У розрахунку розміру виплат враховується різниця між прожитковим мінімумом сім'ї та її середньомісячним доходом, тому сума для всіх різна.

Сім'я з дитиною, фото freepik
Сім'я з дитиною, фото freepik

Оформити виплати для малозабезпечених дуже просто, проте під час війни влада припинила автоматичне нарахування допомоги та пільг. Отже, у 2023 році необхідно повторно подати заяву представникам громад чи до ЦНАПу.

Також потрібно зібрати пакет документів:

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  • заяву про призначення допомоги;
  • декларація про доходи та майновий стан родини;
  • довідка про участь в обороні України та у відсічі та стримуванні армії рф на території України (якщо така є);
  • довідка про доходи, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України або фондах соціального страхування.

Через 10 днів після подання заяви прийде відповідь про нарахування соцдопомоги, а виплачуватиметься вона протягом усього військового стану та місяць після її завершення.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Нагадаємо, тільки пообіцяли: яка з країн ЄС не виплатила українським біженцям допомогу

Раніше ми писали про те, кому з військових можуть повернути доплати 30 тис. грн: названі конкретні категорії

Як повідомляв Знай.ua, чи загрожує Україні дефіцит гречки і зростання цін на соняшникову олію: експерт розповів, до чого готуватися