У березні в Україні попри війну збільшать виплати пенсіонерам. Індексація пенсій це єдиний інструмент, завдяки якому можна вирівняти виплати до збільшених заробітних плат та здорожчання продуктів.

Дарина Марчак, перша заступниця Міністра соціальної політики України, в ефірі Національного Телемарафону розповіла про індексацію пенсій для українців.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Українські пенсіонери старше 70 років будуть отримувати щомісячні виплати компенсації приблизно в 300-570 грн, у разі, якщо пенсії, які вони отримають менш як 10 340 грн.

Дар'я Марчак зазначила, що 570 грн отримуватимуть люди старше 80 років, 456 грн – віком 75-80 років, 300 грн — віком 70-75 років.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: Youtube
Пенсіонерка. Фото: Youtube

Крім того, на 19,7% проіндексують в Україні також щомісячні страхові виплати для 166,5 тис. потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого.

Щомісячні виплати компенсації не є новою ініціативою. Він був введений з 2020 року. Платіж здійснюється, якщо розмір пенсії, яку отримує людина, не досягне 10 340 грн, — уточнила Марчак.

Нагадаємо, ми писали, що українець звинуватив "Нову пошту" у видачі посилки на півмільйона не тому клієнту.

Як повідомляв "Знай.ua" у Пенсійному фонді попередили, чому можуть позбавити допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, Ощадбанк більше не працюватиме, як раніше: українцям повідомили про зміни.