Як відомо, вживання в їжу канцерогенів може призвести до важких захворювань.

В Держпродспоживслужбі попередили, що у продукції литовської компанії було виявлено небезпечну кількість канцерогену, а саме — кадмію, який може призводити до ускладнень зі здоров'ям.

Морепродукти. Фото: Youtube
Морепродукти. Фото: Youtube

Цікаво, що партія заморожених морепродуктів вагою 7,9 тонни має китайське походження, але потрапила до України транзитом через Литву. Ввезений товар досліджували у лабораторії та виявили в ньому небезпечну концентрацію кадмію, який згубно впливає на людський організм.

Кадмій виявили в замороженому міксі морепродуктів виробника Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China, які транзитом експортувалися з Литовської Республіки.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Продавати такий товар категорично не можна. Якщо його буде виявлено у продажу – потрібно повідомити регіональне чи центральне управління Держпродспоживслужби.

Паста з морепродуктами, фото: Знай.ua
Паста з морепродуктами, фото: Знай.ua

Пари кадмію та його сполуки з іншими речовинами дуже токсичні. Це пов'язано зі здатністю речовини пов'язувати сірковмісні ферменти та амінокислоти. Симптоматика — блювання та судоми. Вплив кадмію на організм навіть у невеликих дозах може призвести до порушення мінералізації кісток. Також вживання продуктів з кадмієм може призвести до анемії, ураження печінки, кардіопатії, розвитку гіпертонії.

Нагадаємо, ми писали, що небезпечна звичка, яка є в житті багатьох із нас: чому дерматологи забороняють вмивати обличчя під душем.

Як повідомляв "Знай.ua" корисний продукт стає отрутою: кому не можна їсти сир - пояснення лікаря.

Також "Знай.ua" інформував, розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь.