Українці можуть самостійно збільшити свою пенсію за рахунок вищої заробітної плати.

Це працює за умови, якщо пенсія ще не настала. Для цього потрібно шукати роботу з вищою оплатою. Експерти розповідають про два способи, як це можна зробити для більш забезпеченого майбутнього. Про це йдеться на Соціальній інформаційній платформі.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

По-перше, слід уникати "невигідних" періодів роботи, коли ваша заробітна плата була дуже низькою. Це може вплинути на розмір пенсії в майбутньому.

По-друге, якщо ви працюєте на мінімальну заробітну плату, ви можете додатково сплатити єдиний соціальний внесок (ЄСВ), крім того, який сплачує роботодавець. Цей варіант може бути корисним тим українцям, хто заробляє мінімалку, оскільки за такого доходу очікувати достатньої пенсії не доведеться.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

"Зараз мінімальна зарплата становить 6700 гривень, при цьому роботодавець оплачує за вас податок у сумі 1474 гривні. Але якщо у вас є можливість ще додатково самому платити такий самий розмір у державу, тоді при призначенні пенсії вважатиметься, що ви заробили не 6700 грн, а вдвічі більше – 13 400 грн”, – роз'яснили українцям.

Якщо у вас є достатній страховий стаж, скромна зарплата може перекрити його, якщо ви отримували невеликі протягом усього життя.

Нагадаємо, індексації пенсії чекати до липня: у Мінсоцполітики назвали категорії, яким не пощастить

Як повідомляв "Знай.ua", соцдопомогу продовжать автоматично: кому держава виплачуватиме кошти до кінця війни і надалі

Знай.ua писав, до 1500 гривень: мільйони українців отримають нові пенсії, хто перший у списку