Журналісти змогли дізнатися, чи правдивими є чутки про можливе збільшення тарифів на електрику вчетверо.

На даний момент не було прийнято жодного рішення, яке б змінювало діючі тарифи, проте обговорюється концепція нововведення. Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський в інтерв'ю розповів про можливі нововведення, які можуть статися, на кого вони можуть зачепити і коли вони можуть бути введені в дію.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Українська енергетика зазнала значних втрат через російську агресію. Для успішного проведення наступного опалювального сезону Україна має відновити усі знищені споруди. Комісія розрахувала, що ці ремонти вимагатимуть мільярдні витрати. Гроші на це мають бути виділені із тарифів на електроенергію, але тариф не переглядався з 2017 року.

Люди все ще сплачують 1,68 грн. за кіловат, як і на початок війни. Раніше різницю в платі компенсували "Енергоатом" та "Укренерго", але їм також доводиться нелегко. Тому держава змушена шукати вихід із складної ситуації.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Яким буде тариф на електроенергію з 1 липня, фото Знай
Яким буде тариф на електроенергію з 1 липня, фото Знай

На даний момент у Кабміні працює кілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифів.

Звісно, ​​збільшення тарифів на електрику стане серйозним ударом для українських споживачів. Однак не можна забувати, що збільшення тарифів на електрику може бути необхідним кроком для відновлення енергетичної інфраструктури України та забезпечення стабільності енергетичного сектора у майбутньому.

Нагадаємо, у ДТЕК знову українців готують до відключень - навіть без обстрілів можемо сидіти без світла.

Як повідомляв "Знай.uа", суми у платіжках змусять посивіти: українцям готують нові тарифи на комуналку

Знай.ua писав, коли закінчиться опалювальний сезон в Україні і що буде з цінами: в "Нафтогазі" відповіли