Березнева індексація пенсійних виплат охопить 10,5 мільйона українських пенсіонерів. В уряді вже ухвалили постанову про індексацію на 19,7%. Втім, цей перерахунок пенсій відрізнятиметься від тих, що проводились у попередні роки. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр" на сторінці у соціальній мережі facebook.

2023 року індексація матиме важливу відмінність від попередніх — перерахують також найнижчі пенсії. Раніше вони не підпадали під індексацію та підвищувалися лише тоді, коли відбувалося збільшення прожиткового мінімуму.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Завдяки такому нововведенню близько 4,2 мільйона українських пенсіонерів отримають збільшення від 420 до 520 гривень.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Разом з тим, пенсіонери віком від 70 років, розмір пенсій яких не перевищує 10 340 гривень, також продовжать отримувати доплати:

  • віком від 70 до 75 років – 300 грн;
  • віком від 75 до 80 років – 456 грн;
  • віком старше 80 років – 570 грн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії "підтягнуть" навіть тим, кому не планували: у Міністерстві соціальної політики розповіли про весняну індексацію.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них.