Наші читачі пам'ятають той факт, що в Україні вийти на заслужений відпочинок можна лише після того, як громадянин досягне певного віку та за наявності певної кількості страхового стажу. Так, цього року потрібно мати за плечима від 30 років стажу.

Після того, як українець отримує право на пенсійні виплати, звертатися до Пенсійного фонду можна у будь-який зручний час (у будь-який робочий зручний час).

Про це пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відповідно до закону, якщо заява подана не пізніше трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, пенсія буде призначена з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку. Йдеться про пенсію за віком.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Якщо звернення за пенсією відбулося пізніше – пенсія призначається з дати звернення за нею. Тобто частину пенсійних виплат буде втрачено.

Тому краще подавати документи не пізніше ніж за три місяці з дня досягнення 60-річчя за наявності необхідної кількості стажу. В іншому випадку – ви втратите гроші.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Список документів для оформлення пенсії:

- заява відповідної форми;

- паспорт (оригінал та ксерокопія);

- документи про місце проживання (реєстрації) пенсіонера;

- свідоцтво про народження дітей (у разі потреби);

- свідоцтво про шлюб (у разі потреби оригінал + ксерокс);

- заяву та номер розрахункового рахунку в уповноваженій установі банку;

- трудова книжка (оригінал та ксерокопія) та інші документи про трудовий стаж;

- ІПН або свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

- довідка з військкомату про проходження військової служби, військовий квиток (за потреби);

- диплом та інші документи, якими підтверджуються періоди навчання на денному відділенні до 01.01.2004 (оригінал та ксерокопія);

- за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження первинними документами довідка про заробітну плату за будь-які 60 місяців поспіль до 30.06.2000 року.

Нагадаємо, чи запаслися антибіотиками? В Україні посилюють спостереження за ліками, більше ніяких "ну, будь ласка" в аптеках.

Раніше повідомлялося, що буде з виплатами працюючих пенсіонерів: все зміниться вже навесні.

Також, довгоочікуване підвищення з бідності не витягне: кому з пенсіонерів проіндексують виплати всього на 100 гривень.