Поліпшення доступності соціальних послуг та боротьба з корупцією при їх наданні – один із пріоритетних напрямків у роботі уряду. Саме тому в українців з'явилася можливість оформляти пенсію, не звертаючись особисто до органів ПФУ. Як це зробити нагадали у Міністерстві соціальної політики.

В Україні стрімко розвивається сервіс електронних послуг і багато питань українці вже можуть у режимі онлайн, не виходячи з дому. Зокрема є можливість подати заявку на призначення пенсії через смартфон або комп'ютер.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Скористатися сервісом можуть лише застраховані особи, які авторизувалися на веб-порталі Пенсійного фонду з кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Щоб сформувати та подати заяву на призначення пенсії, необхідно зробити кілька нескладних кроків.

Крок №1

Заповнити реквізити заяви на призначення пенсійних виплат: - персональні дані; адресні дані; дані документів, що засвідчують особу; контактні дані та інше.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Крок №2

Відповісти на запитання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати

Крок №3

Прикріпити сканкопії необхідних документів.

Крок №4

Перевірити правильність внесених даних та підтвердити заявку.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

"Після обробки фахівцями ПФУ заяви, користувач на вебпорталі отримує інформацію про стан обробки заяви та рішення про призначення пенсії", - йдеться у повідомленні.