Постраждалі від війни українці мають право отримати допомогу від державних та міжнародних організацій, ті, хто не є внутрішньо переселеною особою також потребують допомоги. Мешканці столиці можуть розраховувати на грошові виплати.

Новий вид соціальної допомоги в межах державної програми "Турбота. Назустріч киянам" дозволить піклуватися про певні категорії киян. Про це повідомляє офіційний портал Києва.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

За інформацією відомства, певним категоріям киян виплачуватимуть від 1 200 до 2 500 гривень. Кошти надходитимуть на поточні рахунки в банках для отримання пенсій. А також на рахунки, відкриті в банку, що є учасником проєкту "Муніципальна картка "Картка киянина".

Пільговики, які отримують виплати через Укрпошту, зможуть отримати допомогу у відділеннях установи. Або ж виплати будуть доставлені разом із пенсією, – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Крім жителів Києва, виплати отримають ВПО з визначених категорій, які при цьому перебувають на обліку в органах соціального захисту столиці.

Матеріальну допомогу в розмірі 2 500 грн отримуватимуть діти з інвалідністю підгрупи А, а також діти з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування aбo які виховуються у прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу, діти-сироти та особи з інвалідністю І групи підгрупи А.

Грошову виплату у розмірі 2 000 грн зможуть отримувати діти з інвалідністю, діти, над якими встановлено опіку чи піклування, особи з інвалідністю I групи, розмір пенсії яких не перевищує розміру трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність та українці, які є одержувачами допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку тощо.

У розмірі 1200 грн отримають виплати особи з інвалідністю II групи.

Нагадаємо, ми писали, що пенсії "підтягнуть" навіть тим, кому не планували: у Мінсоцполітики розповіли про весняну індексацію.

Як повідомляв "Знай.ua", виживати стане трохи легше? Українцям розповіли, чи піднімуть пенсії по інвалідності у 2023 році.

Також "Знай.ua" інформував, для виплат українцям підготували 17 млн грн: хто отримає гроші.