Наші читачі вже знають, що у березні поточного року має відбутися планова індексація соціальних виплат, зокрема це стосується пенсій. У нашій країні приблизно 12,7 млн. пенсіонерів, і більша частина - 10 млн. отримає надбавки розміром приблизно в 400-800 гривень.

Про це у деталях розповіла голова Мінсоцполітики України Оксана Жолнович.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За її словами, індексацій пройде за певною формулою. Також чиновниця заявила, що у держбюджеті достатньо коштів для надбавок.

"З 1 березня 20% за загальною формулою. Ми довго вважали, враховували нюанси і вважаємо, що вистачить. Середня доплата становитиме від 400 гривень до 800 гривень”, – заявила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також вона розвіяла сумніви українців щодо часткової індексації і лише тим, у кого пенсія вища за мінімальну.

Оксана Жолнович наголосила, що в уряді розуміють жахливі наслідки інфляції, як і те, що доходи пенсіонерів у прямому значенні слова просто "з'їло" знецінення гривні та низку інших негативних факторів.

Втім, вона запевнила, що кожен українець без огляду на вислугу років отримає певну надбавку. Також на доплати можуть розраховувати й військові пенсіонери.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Розміри надбавок

Після того, як пройде індексація, розмір мінімальної в Україні пенсії складатиме від 2,1 тис. грн. до 2,6 тис. грн. У свою чергу, зміниться і розмір середньої пенсії з 3,5 тис. грн до 4,2 тис. - 4,5 тис. грн.

Нагадаємо, українські пенсіонери отримають доплати: названо конкретні суми для різних категорій.

Раніше повідомлялося, чи виживати стане трохи легше? Українцям розповіли, чи піднімуть пенсії з інвалідності у 2023 році.

Також, для виплат українцям підготували 17 млн ​​грн: хто отримає гроші.