Багато громадян України були змушені залишити свою батьківщину та переселитися за кордон від початку повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року.

Деякі з них повернулися на непідконтрольні території з різних причин. Голова податкового комітету Данило Гетьманцев розповів про ті зміни, які були внесені, щоб Пенсійний Фонд України мав дані щодо українців, які виїхали за кордон або на окуповану територію. І відповів – чи призведуть ці зміни до позбавлення пенсій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

На даний момент десь 9 мільйонів українців перебувають поза Україною, внаслідок бойових дій, що тривають. Більшість із них – жінки з дітьми та пенсіонери, оскільки чоловікам немає можливості виїхати. Невідомо й те, хто з тих, хто зараз за кордоном, взагалі повернеться... навіть після війни. Тому уряд хоче отримати реальну картину тих, хто отримує соціальні виплати та фізично перебуває на території країни.

Гетьманців називає це "соціальною справедливістю", адже люди, які перебувають за кордоном, отже, отримують там соціальні виплати. Це робиться з метою позбавлення пенсійних виплат. Виїзд за кордон або перебування на окупованій території може вплинути на пенсію.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Може бути так, що в одній сім'ї доросла жінка змогла знайти роботу або запустити бізнес, отримує соціальну допомогу і в Україні, і від держави перебування. І її батьки отримують двоканальну підтримку, а також подушку безпеки у вигляді заощаджень", - заявляє він.

Тому і є бажання запровадити облік пенсіонерів, аби розуміти, хто з них де знаходиться.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, виживати стане трохи легше? Українцям розповіли, чи піднімуть пенсії з інвалідності у 2023 році

Як повідомляв "Знай.ua", для виплат українцям підготували 17 млн ​​грн: хто отримає гроші

Знай.ua писав, пенсії "підтягнуті" навіть тим, кому не планували: у Мінсоцполітики розповіли про весняну індексацію