Багатьох українців цікавить процес декомунізації та дерусифікації в країні – особливо після початку повномасштабної війни.

Частину вулиць, проспектів вже було змінено. Пам'ятники продовжують "зникати". Проте українці хочуть, щоб цей процес просувався швидше. Наразі у начальника київського метрополітену Віктора Брагінського запитали, коли ж відбудеться знесення бюста Леніна, яке знаходиться на станції "Театральна".

Метро. Фото: facebook
Метро. Фото: facebook

Як виявилося, таке рішення потребує особливих конструктивних рішень та технічних засобів, оскільки ця пам'ятка важить понад 4 тонни. Він опинився на станції ще під час будівництва. Нині Леніна більше ніхто не бачить, його закрито ширмою з малюнком театрального залу Оперного театру.

Демонтаж відбудеться у складі робіт із спорудження другого пересадного вузла між станціями "Театральна-Золота брама".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Коли метро мав значний пасажиропотік, то в існуючому переході пасажирам було тісно. Ми порушили питання про будівництво другого пересадочного вузла", - заявляє Віктор Брагінський.

Саме тоді під час робіт Ленін назавжди піде з київського метрополітену. А на його місці красуватиметься новий перехід на "Золоті ворота".

Ленін на станції "Театральна", скріншот: Youtube
Ленін на станції "Театральна", скріншот: Youtube

Нагадаємо, для чого насправді росіяни повертають радянські назви українським містам: першопричина лежить на поверхні

Як повідомляв "Знай.uа", радянські пам'ятники падають у всьому світі: ніхто не хоче мати "російський світ" у себе вдома

Знай.uа писав, Київ можуть позбавити Пушкіна, уродженця столиці Булгакова та "Висоцького": дерусифікація починається