Знаємо, що багато хто, хто планував цієї зими покататися на лижах або побувати в теплій лазні, вже хоче забути про ці холодні дні і зустріти "лагідну" весну. Є світлі обіцянки, що тепла весняна погода на Україну прийде рано. Вже на кінець лютого температура повітря підніметься до +9 градусів.
Про це розповів народний синоптик Станіслав Щедрін у себе на сторінці у мережі Facebook.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

За словами синоптика, у перший місяць весни теж варто чекати на підвищення температури повітря. В останній тиждень лютого стовпчики термометрів показуватимуть уночі -3...+3, а вдень +4...+9. Водночас у багатьох регіонах очікується мокрий сніг із дощем.
Вже в березні температура повітря значно підвищиться – у західних областях стовпчики термометрів сягатимуть +13 градусів, в інших регіонах буде +9...+11.
Наприкінці першого місяця весни, за даними синоптика, буде ще тепліше. Зокрема, на заході та півдні наприкінці березня очікується до +14...+18 градусів Проте вже у квітні в Україну може увірватися похолодання, прийдуть перші весняні зливи, а в Карпатах навіть сніг.
Наприкінці квітня буде тепло, Щедрін прогнозує майже літню погоду – на півдні може бути +15...+20 градусів, але з дощами та поривами вітру.

Публікація Станіслава Щедріна, скріншот: YouTube
Публікація Станіслава Щедріна, скріншот: YouTube