В Україні, щоб вийти на заслужений відпочинок, потрібно мати вік 60 років. Однак далеко не всі українці, яким пощастило дожити цього віку, можуть отримати пенсійні виплати.

Про це розповів голова Пенсійного фонду України Євєній Капінус в інтерв'ю одному з українських видань.

Пенсії, скріншот: YouTube
Пенсії, скріншот: YouTube

Керівник Пенсійного фонду заявив, що у нас у країні вік виходу на пенсію та право на призначення пенсії за віком визначається залежно від тривалості страхового стажу та становить 60, 63 або 65 років.

"Щоб отримувати пенсію у 60 років у 2023 році необхідно мати не менше 30 років страхового стажу. Щорічно страховий стаж, що дає право виходу на пенсію після 60 років, збільшується на 12 місяців. Відповідно, у 2028 році він становитиме 35 років", - пояснив Євген Капінус.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Індексація пенсій, скріншот: Youtube
Індексація пенсій, скріншот: Youtube

Якщо людина, якій у 2023 році виповнилося 60 років, накопичила за свою трудову діяльність менше 30 років необхідного страхового стажу, вона матиме право на призначення пенсії після досягнення 63 років за наявності не менше 20 років страхового стажу.

Однак якщо громадянин не має і 20 років стажу, то на пенсію він зможе вийти лише після досягнення 65 років за наявності не менше 15 років страхового стажу.

Нагадаємо, встигнути поки дають: як в Україні працює новий формат отримання субсидій.

Раніше повідомлялося, до 600 гривень на місяць: хто з українців отримає солідну надбавку до пенсії, є кілька умов.

Також, українців "розводять" на фейкову допомогу: Нацбанк попереджає про шахраїв.