Державний центр зайнятості повідомив про збільшення кількості безробітних в Україні.

Станом на лютий 2023 року, в Україні офіційно зареєстровано 156 тисяч безробітних громадян. Найбільше серед них, 71% — саме жінок. Про це повідомила заступниця директора Департаменту реалізації політики зайнятості Олена Мельник в ефірі телемарафону.

Безробіття. Фото: скриншот з відео
Безробіття. Фото: скриншот з відео

Найбільше безробітних у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Сумській областях.

На сьогодні в службі офіційно зареєстровані в статусі безробітного 156 тис. громадян. Найбільша кількість тих, хто звернувся і перебувають на обліку, це жінки – 71%. Щодо регіонального розподілу, найбільше звернень фіксується у Харківській та Запорізькій областях, за ними Дніпропетровська та Сумська, - зазначила Олена Мельник.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також було озвучено, що серед 26 тисяч вакансій, які є в наявності у Центрів зайнятості, це робота певних спеціальностей, яким треба вчитися Звісно, є пропозиції у сфері торгівлі та послуг, і є значна кількість вакансій для тих, хто вміє обслуговувати та ремонтувати автомобілі або знаряддя праці.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Після нападу росії на Україну, у Центрах зайнятості було зареєстровано зменшення кількості вакансій у 20 разів. Разом з тим, суттєво знизилися зарплати, це тривало до червня 2022 року, коли падіння зарплат нарешті припинилося.

Нагадаємо, ми писали, що безробітним українцям урізали розмір допомоги: на які виплати тепер можна розраховувати.

Як повідомляв "Знай.ua" ще декілька категорій осіб зарахували до безробітних: кого торкнуться зміни у законодавстві.

Також "Знай.ua" інформував, якщо роботодавець не платить: де ВПО можуть отримати лікарняні та декретні.