Деяким українцям продовжують приходити повторні повістки, хоча вони мають вже довідку від Територіального центру комплектування.

До адвокатів Леонових звернулися з запитанням, чи законно присилати повістки після того. як було отримано заключення від ВКЛ. Про це вони пишуть на порталі В2В Сonsult.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

За словами юристів, чоловіки можуть отримувати повторно повістку, адже відчувається посилена мобілізація, і територіальні центри комплектування можуть виписувати повістки навіть на вулиці для уточнення даних та проходження медкомісії.

Загалом висновок ВЛК дійсний 12 місяців. Під час воєнного стану повторну медкомісію проходять навіть ті, хто пройшов її планово незадовго до мобілізації. За цей період обставини могли змінитися і людина, яку визнавали раніше придатною, може, наприклад, тепер мати причини для відстрочення чи навпаки, ― пояснюють юристи.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Видача повiстки, скріншот: YouTube
Видача повiстки, скріншот: YouTube

ТЦК повинні призначити нову ВЛК для військовозобов'язаного, якщо від часу останнього проходження ВЛК минуло 12 місяців. Юристи зазначають, що повістки наразі не означають, що чоловіка заберуть служити, адже часто буває, що потрібне уточнення, або підтвердження медичних досліджень.

Нагадаємо, ми писали, що герой України Karaya готовий вивчитися на західних винищувачах за 3 місяці: окупантам краще тікати.

Як повідомляв "Знай.ua" військовий експерт розповів про новий наступ росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки".

Також "Знай.ua" інформував, Оля Полякова прогнулась перед бородатим красенем, який ще й уміє готувати.