Виплати українцям, які залишили рідні домівки у розмірі 2500 грн за програмою "єДопомога" від Червоного Хреста вже розпочалися.

Початок програми виплат внутрішньо переміщеним особам за участю місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України стартувало. Про це повідомляють на сайті "єДопомога".

Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube
Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube

У повідомленні йдеться, що деякі українці можуть розраховувати на виплати від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Це передбачено рішенням Кабінету Міністрів, прийнятим у квітні 2022 року. Урядове рішення запустило в роботу програму виплат, прийняту за участю місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Автомобіль Червоного Хреста, фото: Facebook Муніципальна охорона
Автомобіль Червоного Хреста, фото: Facebook Муніципальна охорона

За рішенням Кабінету Міністрів, грошові виплати внутрішньо переміщеним особам становлять 2 500 гривень на людину. Відповідна комісія Червоного Хреста з'ясує всі обставини, які стануть основою нарахування матеріальної підтримки.

За основу будуть взяті дані, отримані з реєстрів Єдиної інформаційної бази про внутрішньо переміщених осіб. Рішення про нарахування виплат внутрішньо переміщеним особам буде приймати МКЧХ, тому українцям не потрібно писати відповідні заяви для матеріальної підтримки.

Нагадаємо, ми писали, що хто з українців може розраховувати на безкоштовну заміну газових лічильників: як прискорити процедуру.

Як повідомляв "Знай.ua" українці відправили Арестовича за крейсером "москва": "Мерзотина показує рівень..."

Також "Знай.ua" інформував, "Нова пошта" тимчасово знижує тариф на доставку та відправку через поштомати: платити доведеться в рази менше.