У прес-службі Пенсійного Фонду України (ПФУ) знову нагадали, хто з українців має право на призначення соціальної виплати вже у 60-річному віці.

"Для виходу на пенсію у 60 років у 2023 році необхідно мати не менше 30 років страхового стажу", - йдеться в повідомленні.

Вже 2028 року страховий стаж збільшиться до 35 років. Для тих, кому цього року виповнилося 60 років, вийде вийти на пенсію або за наявності 30-річного страхового стажу, або через 3 роки (при щонайменше 20 років страхового стажу). Розмір соціальної виплати кожному за людини визначається індивідуально.

Більше того, ПФУ заявляє, що після досягнення 60 років все ж таки є можливість вийти на пенсію, не маючи необхідного стажу за плечима. Цим можуть скористатися окремі категорії українців.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це стосується осіб, які працюють на роботах з особливо шкідливими чи особливо тяжкими умовами праці – на пільгових умовах. Ще тих, хто має "особливий" статус – багатодітні мами, мами дітей з інвалідністю з дитинства, учасники бойових дій, громадяни, звільнені з роботи лише за півтора роки до виходу на пенсію – ця категорія називається "достроковою".

І остання категорія – "зі зменшенням пенсійного віку" – учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, та українцям, які постраждали внаслідок цієї трагедії.

Нагадаємо, українським пенсіонерам готують "сюрприз": яких змін в оформленні та отриманні виплат чекати вже скоро

Як повідомляв "Знай.ua", надбавка за вік не прийшла? У Пенсійному фонді пояснили, хто залишиться без "бонусів"

Знай.ua писав, українських пенсіонерів взяли на тотальний контроль: ваша бабуся більше не втече