Нещодавно ми ділилися даними Держстату, щоб пояснити, що відбувається з цінами на внутрішньому ринку України.

Там видно, що останнім часом вартість продуктів, різних послуг та інших речей не сильно змінюється. А якщо щось і дорожчає, мінімально. Зараз ми обговоримо ціни на низку продуктів - хлібобулочні вироби, сіль та олію. У середині лютого вони трохи піднялися у вартості, що хоч і незначно, але відчутно.

Наприклад, можна побачити, як змінилася вартість борошна, хліба. Вона зростає через подорожчання вартості електроносіїв, що впливає на зростання витрат на сушіння та зберігання зерна.

Супермаркет. Фото: скрін youtub
Супермаркет. Фото: скрін youtub

Пшеничний хліб, вагою 0,65 кг, за поточними даними, становить 32,10 грн/од. Нарізний пшеничний хліб коштує 35,93 грн., тоді як у січні 2023 року його вартість становила 31,90 грн. Тобто, за місяць ціна змінилася на чотири гривні. Якщо говорити про супермаркети, то в Novus хлібобулочні вироби будуть трохи дешевше, ніж в інших супермаркетах.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на хліб, скріншот: Мінфін
Ціни на хліб, скріншот: Мінфін

Якщо говорити про олію, то на думку відразу згадується "Олейна". Ще до війни ми бачили, як різко злетіла ціна на цей продукт. Зараз рафінована олія (850 мілілітрів) коштує 62,12 грн. І це на кілька копійок дешевше, ніж у січні (62,90 грн.). "Щедрий Дар" буде дорожчено цілих 6 гривень (68,45 грн замість 66,56 грн у січні). Найдешевшу олію можна буде знайти в "Ашані".

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Мінфін
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Мінфін

І... що найголовніше... вперше за довгий час піднялася ціна на сіль. Морську харчову сіль у супермаркетах можна знайти за ціною, в середньому 33,05 грн/кг. У січні вона була дешевшою на 50 копійок. Хоча, знову ж таки, різниця між супермаркетами суттєва - у Varus найдешевша.

Ціни на сіль, скріншот: Мінфін
Ціни на сіль, скріншот: Мінфін

Нагадаємо, каша буде на воді, а борщ порожній? Українські супермаркети оновили ціни на молоко та сметану

Як повідомляв "Знай.uа", риса, яку краще не переступати: скільки кави можна випивати на день без шкоди здоров'ю

Знай.ua писав, півзарплати за салат: супермаркети показали нові ціни на огірки, помідори та цибулю