Держава продовжує розробляти законопроект №7198, який передбачає компенсацію українцям, які або лишилися без житла, або їхні будинки пошкоджені, або зруйновані.

Багато громадян залишилися без нічого, а зараз взагалі до цього законопроекту були додані досить дивні зміни. Наприклад, якщо раніше передбачалося, що українці матимуть змогу отримати кошти на придбання нового житла (або одразу нову квартиру, будинок)... то зараз пропонуються зовсім інші варіанти.

Удар по житловому будинку у Дніпрі. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
Удар по житловому будинку у Дніпрі. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Тим, хто залишився без квартири – видадуть цифрові сертифікати на житло; тим, хто залишився без приватного будинку – отримають або спеціальний рахунок для будівництва, або той самий "сертифікат". Власники пошкодженого житлового приміщення, яке можна відремонтувати, органи місцевого самоврядування знайдуть підрядника для ремонту, повністю сплативши за роботу.

А от ті українці, які за власний кошт відремонтували житло – не отримають нічого.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Зруйноване житло. Фото: скрін youtube
Зруйноване житло. Фото: скрін youtube

У громадян відібрали можливість вибору, як розпорядитися компенсацією. Зокрема це стосується переселенців, які за рік війни вже могли придбати житло, проте потребують грошової допомоги, яку отримати не зможуть.

"Не враховуються інтереси громадян, які виїхали з України та не планують повертатися до завершення війни (для них відновлене житло після війни було б краще, ніж житловий сертифікат", - зазначив експерт.

Нагадаємо, нові можливості для пенсіонерів: як ПФУ полегшить життя українців

Як повідомляв "Знай.ua", безробітним українцям урізали розмір допомоги: на які виплати тепер можна розраховувати

Знай.ua писав, 4000 грн на вітер: українець втратив свої кровні через "помилки" в ПриватБанку