За кілька тижнів Пенсійний фонд України проведе індексацію соціальних виплат для літніх громадян.

Відомо, що першими будуть порушені страхові пенсії... зокрема, за інвалідністю, втратою годувальника, за віком або за вислугу років. На все про все виділено цілих 40 мільярдів гривень. Заступник голови правління ПФУ Ірина Ковпашко заявляє, що перерахунок може бути масовим чи індивідуальним.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Людина продовжувала працювати і набула певного стажу, або стала почесним донором, отримала відповідне посвідчення і отримає надбавку; людина удостоєна національної заслуги і має право на пенсію за особливі нагороди. Такі перерахунки проводилися і в попередні роки і 2023 року", - зазначила вона.

Для масових перерахунків не потрібно ніяких запитів, вони виконуються автоматично - починаючи з однієї дати і для всіх за єдиними правилами. Мінімальні страхові виплати перераховуватимуться чорнобильцям з інвалідністю та ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Суму таких виплат прив'язано до середньої заробітної плати за попередній рік — 13 387 грн. 48 копійок.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що такий вид пенсій, як "спеціальний" - для військовослужбовців, науковців, держслужбовців, буде проіндексовано не зараз... а лише після того, як воєнний стан буде закінчено.

Нагадаємо, ще кілька категорій осіб зарахували до безробітних: кого торкнуться зміни у законодавстві

Як повідомляв "Знай.uа", не пропустіть момент: три знаки Зодіаку, які у лютому можуть набити кишені грошима

Знай.ua писав, доплати до пенсії у 2023 році: хто з українців може очікувати підвищення виплат