Фонд соціального страхування України поділився інформацією про те, що, незважаючи на повномасштабну війну, держава продовжуватиме допомагати громадянам, іноді підвищуючи соціальні виплати тощо.

Наприклад, зараз мова зайшла про декретну допомогу, адже кожен день перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами повинен оплачуватись. Декретна відпустка триває, стандартно – 126 календарних днів. І кожен із них фінансується з розрахунку на 100% середнього доходу. У 2022 році сума виплат із Фонду соцстрахування для вагітних українок зросла на 15,6%.

Щаслива родина, вагітна дівчина. Фото: Знай.ua
Щаслива родина, вагітна дівчина. Фото: Знай.ua

Якщо раніше виплачувалося 335,8 грн (2021 року), то минулого року розмір виплат зріс до 387,74 гривні. Виходячи з цього, можна порахувати, що розмір допомоги (за всю декретну відпустку) зріс до 45,5 тисячі гривень - на 5000 грн більше, ніж у 2021 році. У грудні 2022 року зростання не зупинилося, тож українки могли отримати до 48,6 тисяч гривень.

Фонд соцстрахування України підтримує навіть тих жінок, які поїхали за кордон, у зв'язку з війною, і з якими було припинено трудовий договір на час воєнного стану.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Завдяки західним партнерам держава має можливість підтримувати всі групи населення - від дітей до пенсіонерів.

Нагадаємо, українці можуть залишитися без соцвиплат: хто ризикує втратити допомогу

Як повідомляв "Знай.ua", як отримати від 2 до 3 тисяч гривень допомоги? Українцям сказали, хто у списку, перевірте і ви

Знай.ua писав, на скільки зросте зарплата українців у 2023 році: стали відомі плани роботодавців