Ціни в українських супермаркетах від початку війни дуже змінилися у бік подорожчання. З нинішніми цінниками на товари будь-яке здешевлення — шанс хоч трохи заощадити гроші. Такий шанс представився покупцям у категорії макаронної продукції. Про це свідчать дані, які опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети змінили ціни на макаронні вироби, які мають постійний попит, адже прості в приготуванні і не вибагливі в умовах зберігання, що немало важливо в умовах відключень світла та війни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 8 лютого макарони пір'я в середньому можна купити за 26,90 гривні за один кілограм. Якщо порівнювати з довоєнним періодом, то цінник досить високий, але якщо врахувати, що у січні ціна була на рівні 29,79 гривні за кіло, то різниця відчутна.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Водночас ціни на довгу вермішель залишилися такими ж, як і минулого місяця - 26,90 гривні за один кілограм. А ось коротка вермішель стала менш доступною для гаманців українців – з 28,47 гривні за кілограм вона подорожчала до 29,20 гривні за кілограм.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Крім того, наш портал інформував, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.