Українці можуть подати документи на оформлення пенсії, не виходячи з дому, за допомогою комп'ютера чи смартфона. Ділимося покроковою інструкцією, як це зробити.

Громадяни України, які досягли 60-річного віку та набрали необхідний стаж, можуть оформити пенсію онлайн. Цей метод підійде і для тих, кого застала пенсія за кордоном.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Насамперед потрібно підготувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) та скан-копії документів:

  • Паспорт;
  • ідентифікаційний код, документ, що підтверджує страховий стаж;
  • за бажанням довідку про заробітну плату за 60 місяців поспіль до 30 червня 2006 року;
  • реквізити банківського рахунку;
  • фотографію для пенсійного посвідчення.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як подати заявку на пенсію онлайн

Спочатку потрібно зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та перейти на вкладку "Заява про призначення пенсії". Ознайомившись з інформацією, потрібно здійснити вхід у особистий кабінет за допомогою КЕП і починати оформлення.

Насамперед слід зазначити всі необхідні дані для пенсії: персональні дані, адресу, дані документів та інше. Потім відповісти на запитання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати та прикріпити необхідні документи.

Після цього слід перевірити правильність усіх введених даних та підтвердити заяву.

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Також наш портал інформував, чи платіжки витягнуть останні копійки? В Україні прогнозують підвищення тарифів на деякі комунальні послуги.

Крім того, ми писали, пенсіонери можуть отримати надбавку 500 грн після індексації: кому взагалі не пощастить.