Світова економіка попереджає про те, що 2023 рік стане дефіцитним для одного з популярних продуктів — цукру.

Австралійська аналітична агенція Green Pool на сезон-2023/24 очікує значного дефіциту цукру, пише Reuters. За даними агенції, світове виробництво цукру впаде, особливо в Індії, Пакистані та Європейському Союзі. Водночас очікується, що зростатиме споживання.

Ціни на цукор, сіль та борошно, скріншот з відео
Ціни на цукор, сіль та борошно, скріншот з відео

Це пов'язано з тим, що Індія зафіксує найбільше падіння виробництва, яке навряд чи покриє виробництво у Бразилії, яке збільшиться до 35,8 млн т з 33,65 млн т.

Також аналітики зважають на погодні примхи. Торік південноамериканські країни недобрали велику частку врожаю тростини через приморозки, що не характерні для цієї кліматичної зони. А Європа зазнала на полях великих втрат через безпрецедентну посуху.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ціни на цукор, скріншот з відео
Ціни на цукор, скріншот з відео

В Україні за будь-яких умов буде скорочення виробництва цукру. Посівні площі в країні значно скоротилися через війну. В аграріїв бракує грошей на міндобрива та засоби захисту рослин.

Отже, для українців не зайвим буде зробити вдома хоч якийсь запас цукру, адже влітку він у будь-якому випадку знову злетить у ціні.

Цікаво, що адепти здорового харчування взагалі пропонують знизити до мінімуму вживання цукру, тож, ті, хто переймаються проблемами здоров'я і не могли жодним чином позбавитися від звички їсти солоденьке, можуть скористатися нагодою.

Нагадаємо, ми писали, що апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.

Як повідомляв "Знай.ua", цінники на м'ясо знизились, що по чому пропонують супермаркети.

Також "Знай.ua" інформував, чи можна знайти підробіток в Україні: у яких сферах пропонують вакансії.