Найбільше наразі дорожчають овочі — морква та цибуля долають нові цінові рубежі, допомагаючи українцям зробити стрункішими гаманці.

Подорожчання продуктів очікується зокрема через перехід на генераторні потужності, які в рази дорожче звичної електроенергії. Про це йдеться у матеріалі експертки у галузі сільського господарства Лариси Гук у "Дзеркалі тижня".

Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті, фото: Знай.ua

Якщо влада прогнозує підвищення цін на 5-7%, то учасники ринку не соромляться вказувати свої реальні прогнози - 30-40% на рік.

М'ясо, найдешевша пропозиція - куряче філе подорожчало з початку нового року приблизно на 10 грн за кілограм і реалізується зараз по 139-145 грн.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Свинина продається на рівні 170-175 грн/кг, проте в країну швидкими темпами завозять імпортну продукцію.

Продукти, фото: Знай.ua
Продукти, фото: Знай.ua

Яйця дешевшати в першому півріччі вони не будуть, і ціни залишаться високими. Представники Інституту аграрної економіки припускають, що вартість втримається на рівні 75 грн/десяток.

Гречка попри те, що продемонструвала здешевшання до 60 грн за кілограм, знову почалав зростати в ціні, і деякі компанії вже виставляють ціну на свою продукцію 99,9 грн за кіло.

Соняшникова та цукор можуть підвищитися в ціні до 5-6 %.

Нагадаємо, ми писали, що українцям впарюють фальсифікат масла: як відрізнити підробку, дві головні ознаки.

Як повідомляв "Знай.ua", апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.

Також "Знай.ua" інформував, розоримося не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.