Через хабарництво, тих українців, які не пройшли мобілізацію за рішенням Центральної військово-лікарської комісії перевірятимуть повторно.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму телеграм-каналі. Він заявив, що через те, що СБУ і ДБР викрили заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ на системній корупції на темі ухилення від проходження служби, на людей призовного віку, які не пройшли за показниками здоров'я чекає повторне обстеження.

Перевірка військовозобов'язаних. Фото: Youtube
Перевірка військовозобов'язаних. Фото: Youtube

Закликаю правоохоронні органи переглянути рішення Комісії за останні 6 місяців, щоб не дати хабарникам і тим, хто їм платив, досягнути своїх цілей, — закликав Арахамія.

У СБУ раніше повідомили, що керівництво Центральної військово-лікарської комісії викрили на хабарі, а на роботі та вдома знайшли мільйони готівки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також раніше стало відомо, що виконувач обов'язки голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку комісії про тимчасову непридатність чоловіка до військової служби.

Надалі, на підставі цих документів начальник склав та підписав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де зазначив про тимчасову непридатність громадянина до військової служби за станом здоров'я.

Нагадаємо, ми писали, що військовий обурився, що повістки роздали нікчемам, які знущалися з дівчат: "Заберіть їх собі у райвідділ! ЗСУ – не смітник!".

Як повідомляв "Знай.ua", українцям можуть анулювати вже видані повістки: у яких випадках це можливо.

Також "Знай.ua" інформував, тікати вже немає куди: які види повісток можуть отримати Україна під час мобілізації.