Банки змінюють умови користування кредитними коштами, наступного року прогнозується повернення лімітів та зростання комісійних зборів за користування кредитними коштами.

Яким буде сервіс кредитних карток у 2023 році, пише аналітичний портал "Мінфін". Підвищення комісійних за користування кредитними коштами, за словами фінансистів відбулося після того, як Нацбанк підвищив облікову ставку з 10 до 25%.

Кредит, скріншот: YouTube
Кредит, скріншот: YouTube

Фінансисти зазначають, що серйозних послаблень для кредитних карток найближчим часом очікувати не варто. Звичайному клієнту отримати кредитний ліміт на свою картку буде складно.

Дорожнеча ресурсів і військові ризики знижують ризик-апетити банків. Скринінгові моделі переглядаються у бік посилення. Чекати за таких умов серйозних послаблень не варто. Припускаю, що конкуренція на ринку може плавно підштовхувати фінустанови до збільшення лімітів, але за іншими параметрами позитивних зрушень навряд чи можна очікувати, — припускає виконавчий директор Юнекс банку Олексій Карчажкін.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube
Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Це, що стосується лімітів. Щодо підвищення комісійних, то більшість банківських фахівців, опитаних "Мінфіном", не прогнозують у першому півріччі 2023 підвищення комісій і відсотків за кредитними лімітами. Якщо на ринку залучення ресурсів не буде різких змін. Фактори, які впливають на це — вартість гривневого ресурсу та розмір неповернень за кредитами.

Нагадаємо, ми писали, про сімейний бюджет і як не зруйнувати стосунки при його плануванні.

Як повідомляв "Знай.ua", як навчитися заощаджувати кошти: помилки, про які ви і не здогадувалися.

Також "Знай.ua" інформував, українським пенсіонерам планують урізати виплати: хто може втратити частину пенсії.