Ті з українців, хто незабаром подаватиме документи у Пенсійний фонд, для виходу на заслужений відпочинок та виплати пенсій, можуть скористатися лайфхаком, та змінити розмір пенсії в більший бік.

За законом це можна зробити двома методами, використовуючи індивідуальний показник заробітної плати. Про це йдеться на порталі Соціальна платформа.

Перший метод — опустити "невигідні" періоди роботи з низьким окладом зарплати.

Розраховуючи пенсію враховується коефіцієнт, розмір якого визначається як зарплата за кожний місяць розділена на середню зарплату по країні (станом на місяць розрахунку). Від значення цього коефіцієнту залежить розмір пенсійних виплат.

Пенсійне законодавство дозволяє оптимізувати заробітну плату. Що мається на увазі: 60 місяців (наприклад, з низьким доходом можна виключити). Виключені місяці повинні йти у трудовому стажу поспіль. А загальна тривалість виключених невигідних періодів не має перевищувати 10% від усього стажу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Другий метод — доплатити єдиний соціальний внесок (ЕСВ), додатково до того, що вже заплатив роботодавець. Згідно з новим законодавством, українці, які отримують мінімальну зарплату, можуть самостійно збільшити свій індивідуальний коефіцієнт зарплати, внісши внесок. Мінімальна сума складає 1474 грн, це 22% від 6700 грн.

Такими внесками можна домогтися, що під час врахування пенсії, зарплата буде рахуватися не 6700, а 13400 грн. Якщо так робити регулярно, то величина коефіцієнта значно покращиться, а це своєю чергою збільшить розмір пенсії.

Нагадаємо, ми писали, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому та з якої причини.

Як повідомляв "Знай.ua" так хотів на пенсію, що змінив стать: чоловік став жінкою, щоб швидше піти на відпочинок.

Також "Знай.ua" інформував, українським пенсіонерам планують урізати виплати: хто може втратити частину пенсії.