За інформацією експертів аграрного ринку, минулого сезону в Україні зібрали дуже пристойний рівень зернових. По території всієї країни є великий запас пшениці, проте незважаючи на цей факт, в Україні продовжують підвищуватися ціни на борошно та різні сорти хліба.

Давайте дізнаємося, як справи в популярних українських мережах супермаркетів з цінами на борошно, житній та пшеничний хліб.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua
Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua

Вартість борошна

Середня ціна кілограма борошна на початку лютого порівняно із середньою ціною у січні зросла. Так, минулого місяця борошно можна було купити по 21,45 грн/кг, а в лютому ціна зросла до 21,73 грн/кг. Вартість муки в Україні після різкого стрибка на початку весни 2022 року впала до листопада, проте вже в грудні ціни почали зростати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість пшеничного хліба

Так, вартість пшеничного батона цілого вагою 650 грам у лютому також трохи зросла. Середня ціна зросла з 32,08 грн. до 32,10 грн. Більше за місяць подорожчав нарізний пшеничний хліб вагою 600 грам - з 31,90 грн. у січні до 32,96 грн. на початок лютого.

Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin
Ціни на хліб пшеничний, скріншот: Minfin

Вартість житнього хліба

Хліб житній "Столичний" вагою 900 грамів за місяць подорожчав на кілька копійок - ціна зросла з 36,24 грн. до 36,28 грн. Також дорожчим у лютому став хліб "Бородінівський" вагою 300 грам – ціна зросла з 28,23 грн. до 28,90 грн.

Ціни на хліб житній, скріншот: Minfin
Ціни на хліб житній, скріншот: Minfin

Нагадаємо, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.

Раніше повідомлялося, супермаркети змінили ціни на плавлені та тверді сири: що можна придбати дешевше.

Також, що буде з комунальними тарифами після опалювального сезону: українців попередили про зміни.