Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили цінники на продукти із так званого "борщового набору". Зокрема на картоплю, моркву та капусту.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише портал "Хвиля".

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Вартість картоплі

Згідно з відкритою інформацією, станом на 3 лютого, середня вартість картоплі підвищилася лише на 4 копійки, склавши 9,80 грн/кг. При цьому цінник на молоду картоплю залишився на колишньому рівні – 15,90 грн/кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вартість моркви

Незначно змінилася вартість та моркви – вона подорожчала на 18 копійок, становивши 25,87 грн/кг. Наприклад, на полицях "Новус" вона продається за ціною 23,59 грн/кг, а в Мегамаркеті коштуватиме 29,90 грн/кг.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Вартість капусти

А ось цінник на молоду капусту злетів значно з 38,90 грн/кг до 54,40 грн/кг. Білокочанну можна придбати за 13,47 грн/кг, тоді як минулого місяця її вартість становила 13,14 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам, що у 2022 році через широкомасштабну війну Росії в Україні продукти значно додали в ціні, але є такі, що навпаки подешевшали. Серед продуктів, які подешевшали за рік, це деякі овочі, фрукти та горіхи.

Нагадаємо, супермаркети змінили ціни на плавлені та тверді сири: що можна придбати дешевше.

Раніше повідомлялося, що буде з комунальними тарифами після опалювального сезону: українців попередили про зміни.

Також, майбутні врожаї під загрозою: українцям загрожують нові подорожчання та дефіцит продуктів.