Військовозобов'язаним українцям можуть анулювати вже видані повістки, але це можливо лише в деяких випадках. Хто може розраховувати на анулювання повістки, розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center.

Роман Горбач зазначив, що виданий військовозобов'язаному громадянинові повістка може бути анульована, якщо він має підстави для відстрочення або бронь. Військовий зазначив, що в Україні неодноразово були випадки, коли повістку вручали особам, які мають броню чи відстрочку від мобілізації. Він додав, що такі українці повинні мати при собі відповідні документи та подати їх, щоб уникнути вручення повістки.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Якщо ж повістку було отримано, її можна анулювати, але для цього доведеться особисто з'явитися у військкомат і надати документи, що підтверджують наявність броні або відстрочки.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Але якщо воно вже так сталося, то з усіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і цей порядок денний буде анульований", - зазначив Роман Горбач.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як відбувається медогляд військовозобов'язаних під час мобілізації в Україні: лікарі, обстеження та нюанси.

Також наш портал інформував, в Україні почали роздавати новий вид повісток: чим вони відрізняються і як відмовитися від старих.

Крім того, наш портал інформував, повісткове "сафарі" в Україні: у яких місцях протизаконно роздавати "запрошення".