В Україні стрімко дорожчають не лише м'ясо, крупи та овочі з фруктами, а й інші соціально важливі продукти - соняшникова олія та вершкове масло. У великих мережевих супермаркетах знову змінилися ціни.

Майже у кожній українській родині споживають ці продукти, але з таким зростанням цін тепер не всі можуть їх собі дозволити. До початку лютого подорожчання несуттєве, але воно все ж таки є. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Вершкове масло та соняшникова олія, фото sovkusom
Вершкове масло та соняшникова олія, фото sovkusom

Наприкінці січня зросла середня ціна соняшникової олії порівняно з груднем. Продукція торгової марки "Олейна" об'ємом 850 мл подорожчала із 62,38 грн. до 63,30 грн. Ще одна популярна ТМ "Щедрий Дар" 850 мл - з 65,85 грн. до 67,60 грн.

Найвигідніші пропозиції можна зустріти у мережах супермаркетів Новус – 59,99 грн, та Ашан – 61,50 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, дані Мінфін
Ціни на соняшникову олію, дані Мінфін

Вершкове масло теж не відстає за подорожчанням від свого "побратима". Пачка масла об'ємом 200 грам і жирністю 73% коштуватиме покупцям у середньому 70,32 грн., хоча у грудні його вартість була на рівні 67,16 грн.

У Новусі можна купити найдешевше - за 69,89 грн, трохи дорожче в Метро та Ашані з різницею в 6 копійок.

Ціни на вершкове масло, дані Мінфін
Ціни на вершкове масло, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що українці не можуть оплатити комуналку в Ощад 24/7, паніка захлеснула: "Доведеться переказувати пенсійні виплати"

Як повідомляв Знай.ua, "Київстар" підвищує тарифи для українців: коли доведеться платити більше і чому?

Також портал Знай.ua писав, що пенсіонери мають можливість отримати додаткові кошти: які категорії отримають доплату